להיות ההורה הזה שהילדים מדברים איתו על הכל איך עושים את זה ? כשנולדה ביתי הבכורה , מעבר לכל תחושות השמחה, ההתרגשות, ההתחדשות , התעורר בי גם פחד. איזו מצחיקונת הייתי, חששתי כבר אז מגיל ההתבגרות. מה יהיה עם היא לא תדבר איתי, מה יהיה אם היא לא תשתף אותי ולא אוכל להיות שם עבורה לכשתצטרך. הדרך שלי להתמודד עם הפחד הזה הייתה לקבל החלטה, החלטתי שהדבר שאני מתכוונת לשים עליו את מלוא תשומת ליבי הוא קיום שיח ויצירת תקשורת טובה עם ילדיי. הילדים שלי היום בני 9, ו-11 ועד כה כל מה שעשיתי עבד. הילדים שלי מרגישים צורך לשתף אותי, מרגישים בטוח לשוחח איתי וזה דו סיתרי , אנחנו מהווים אוזן קשבת חמה ואוהבת זה לזה.
בעמוד הזה אשתף אתכם/ן מחכמתי שנובעת לא רק מתואר זה או אחר אלא מנסיוני כאמא ומדברים שתכלס בשטח עשו את העבודה. יחד עם זאת לא כל דבר עובד עם כל ילד ונדרשת מכם/ן יכולת התגמשות ,ניסוי וטעייה , בניית אסטרטגיות שעובדות באופן מותאם לילד/ה שלכם/ן.
אז איך יוצרים תקשורת טובה עם הילדים : 1. מודלינג- מדברים איתם. משתפים אותם ביומיום שלכם, גם אם נדמה שזה הדבר האחרון שיכול לעניין ילד, שתפו לשם שיתוף. 2. דברו איתם על אינטראקציות שלכםן עם חברים, קולגות, בני משפחה או זרים, קרקע ללימוד על מערכות יחסים. 3. שתפו אותם ברגשות שלכםן, ספרו להם איך אתם מרגישים כשעצוב, כשכועס, כשאוהב, איך זה מרגיש בגוף ואילו מחשבות מלוות את אותם הרגשות. 4. אל תסתירו בכי. 5. שתפו אותם בקושי שהיה ושתפו בדרך בה בחרתם להתמודד, 6. שתפו בטעויות שעשיתםן ושתפו מה למדתם מהם. 7. שתפן אותם בדמויות מהם אתם לומדים. 8. שתפו בפחד אחד שלכם, בלי להעביר אותו אליהם. 9. כשאתם מרגישים שטעיתם איתם, שתפו, למדו אותם שזה בסדר לטעות ושזה מעצים ומרומם להודות בטעות ולהבין מחדש שאפשר לעשות דברים אחרת. *** כל זאת כמובן בהלימה ובהתאמה לגיל ילדכםן.
שורה תחתונה, נהלו שיח שאינו חינוכי אלא מניב נהלו שיח לשם השיח נהלו שיח שכל ייעודו הוא יצירת קרבה
*** לעולם אל תבהלו מתוכן שהם יביאו , בהלה שלכם עלולה לסתום את הפה שלהם. ***לעולם אל תגיבו באוטומט של אוי ואבוי...ואל תקפצו להטפה, הטפה סותמת פיות של ילדים.
פנו זמן !!! לשוחח איתם , שיחה נעימה , פותחת ומאפשרת. אתם לא צריכים לשאול אותם שאלות אם אתם עושים את זה נכון, הם ישמחו לשתף מעצמם בכל החולף בעולמם
Comentários